Vilja Siitonen: Itäharjun lapset rakennusprojektin sijaiskärsijöinä

Julkaistu: 07.02.2019

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi tammikuussa 2018 Viinamäen päiväkodin hankesuunnitelman. Silloin Turun Sanomissa kirjoitettiin “Rakennusaikaisia väistötiloja ei tarvita, sillä nykyinen päiväkoti on pystyssä vielä uutta tehtäessä.” (TS 30.1.2018) Rakennuksen oli tarkoitus valmistua syksyllä 2019.

Kunnes 31.1.2019 lähetettiin päiväkodin lasten huoltajille tiedote, jonka mukaan rakennuttaminen viivästyy ja uusiin tiloihin päästään muuttamaan maaliskuussa 2020! Lisäksi ilmoitettiin, että lapsille on osoitettu väistötila Tommilankadun koulutalolla, joka sijaitsee yli neljän kilometrin päässä nykyisestä päiväkodista.

Nyt siis sen sijaan, että mitään väistötiloja ei tarvita, yhtäkkiä lapsien pitäisi mennä useaksi kuukaudeksi monien kilometrien päähän väistötiloihin. Tämä vaikuttaa moniin lapsiin ja heidän vanhempiinsa negatiivisesti.                                                                                                                                                    
Tunnetusti on niin, että kaupungin remontit ovat venyneet ja maksaneet enemmän kuin suunniteltiin, mutta nyt on kyseessä uudisrakennus ja muutos alkuperäiseen suunnitelmaan on radikaali. Lisäksi onko todella niin, ettei mitään sopivia tiloja löydy lähempää nykyistä toimipistettä?

Nyt vetoan niihin ihmisiin, jotka voivat asiaan vaikuttaa: Löytäkää lapsille väistötila lähempää tai vaatikaa pysymistä suunnitelmassa, että päiväkodissa voidaan pysyä rakennusprojektin aikana.

Vilja Siitonen (sd)
Viinamäenkadun päiväkotilapsen äiti